X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Impactul anesteziei asupra creierului a fost revizuit

30 apr. 2018,, 04:24   Mai multe...
6816 0

Anestezia nu blochează pur și simplu comunicarea între părțile creierului, ea le schimbă în mod activ.

Această descoperire a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea „Goethe” din Frankfurt (Germania), care au examinat creierul dihorilor.

În mai mult de o sută de ani anestezia a devenit o parte obișnuită a operațiilor chirurgicale. Dar chiar dacă e acum ceva obișnuit, oamenii de știință nu au putut înțelege pe deplin modul în care aceasta dezactivează conștiința. „Întrebarea rămîne deschisă, în ce mod anestezia duce la pierderea conștiinței“, spun cercetătorii germani. Ipoteza principală a fost încălcarea legăturilor dintre diferite părți ale creierului, ceea ce duce la reducerea volumului de informații transmise între ele.

Dar ce dacă de la bun început nu a existat nici o informație? „Această interpretare alternativă se bazează pe principiul simplu că informațiile care nu sînt disponibile de la sursă nu pot fi transmise“, spune savanta Patricia Volstad. Ea și echipa ei au testat această ipoteză, observînd activitatea crierului dihorilor, cărora le-a fost administrată anestezia.

Oamenii de știință au descoperit că cea mai mare scădere a informațiilor nu a avut loc în zona cercetării, unde aceasta ar fi trebuit să ajungă, ci în punctul ei de plecare, în cortexul prefrontal. Astfel, s-a dovedit că problema nu constă în reducerea canalului de informare, ci în reducerea activității cortexului prefrontal, adică anestezia a influențat legătura dintre celulele nervoase din interiorul anumitor regiuni ale creierului.


Studiile suplimentare ale fenomenului de pierdere a conștiinței ne-ar putea conduce către mult mai multe descoperiri, inclusiv, către aceea de unde se ia, în general, conștiința.

În noiembrie, oamenii de știință de la Harvard au anunțat că au găsit sursa fizică a conștiinței umane: două zone din cortexul cerebral, legate cu o punte. Investigarea se află la etapa aprobării de către grupurile independente de oameni de știință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?