X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAE al Ucrainei a confirmat întrevederea lui Poroșenko cu Trump

15 iun. 2017,, 12:40   Externe
1400 0

Pe agenda întrevederii figurează chestiuni referitoare la acordurile de la Minsk, cooperarea bilaterală în domeniul securității, sprijinul reformelor ucrainene.

Ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a reiterat că Kievul și Washingtonul pregătesc o întrevedere a președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, cu președintele SUA, Donald Trump.

„Desigur, întrevederea va avea loc, noi o pregătim. Dar trebuie să menținem intriga”, îl citează pe Klimkin mass-media ucraineană.

Potrivit ministrului, în viitorul apropiat reprezentantul președintelui Ucrainei va face „în paralel cu prietenii americani” declarația respectivă.

Pe lîngă aceasta, Klimkin a făgăduit vești importante despre participarea SUA la negocierile privind reglementarea situației la Donbass.


„Important a fost să convenim pînă la organizarea întrevederii cu partenerii americani asupra formatului implicării acestora – va fi un format paralel sau un format de cooperare la anumite niveluri cu formatul normand. De aceea, în viitorul apropiat puteți să vă așteptați la multe știri importante”, ministrul de externe al Ucrainei.

Reamintim că anterior mass-media a comunicat că întrevederea lui Donald Trump cu Petro Poroșenko va avea loc la Washington săptămîna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?