X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Şefii de guvern din ţările CSI vor aborda, la Minsk, chestiuni legate de colaborarea în domeniul economic

30 mai. 2013,, 14:58   Politică
2085 0
Foto : noi.md
Consiliul şefilor de guvern din ţările CSI se convoacă joi într-o şedinţă la Minsk.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la organizatori, pe ordinea de zi sînt incluse 30 de chestiuni. În special, este vorba despre intensificarea colaborării în sfera economică, comerţ, protecţia mediului ambiant. Vor fi stabilite măsuri în vederea consolidării stabilităţii şi securităţii, intensificarea colaborării în domeniul educaţiei, educaţiei fizice, îmbunătăţirea activităţilor de cooperare sectorială.

Participanţii la Forum vor discuta asupra Programului interstatal de cooperare inovaţională. Întrucît anul 2013 a fost declarat în CSI Anul culturii ecologice şi protecţiei mediului ambiant, prim-miniştrilor li se va propune să examineze proiectul Acordului de colaborare în acest domeniu. Documentul a fost elaborat de partea belarusă.

În plus, în cadrul Consiliului vor fi discutate alte patru chestiuni legate de cooperarea în domeniul utilizării atomului paşnic. De asemenea, urmează să fie identificate două universităţi care vor deveni instituţii de bază de pregătire a specialiştilor pentru ţările CSI.

La şedinţă vor participa practic toţi prim-miniştrii ţărilor CSI, inclusiv premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

La solicitarea Agenţiei "Infotag" de a preciza cine va reprezenta Republica Moldova la acest forum, serviciul de presă al Guvernului a comunicat că nu dispune de asemenea informaţie şi a sugerat să se adreseze la Preşedinţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?