X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Expert: Votarea noului guvern este doar o formalitate (VIDEO)

30 mai. 2013,, 13:24   Politică
3623 1
Foto: mk.ru
Noul guvern în frunte cu Iurie Leancă cel mai probabil că nu va fi votat astăzi de către Parlament. Analistul politic Anatol Plugaru a declarat pentru NOI.md că ședința ar putea fi amînată, deoarece majoritatea deputaților sînt conștienți de faptul că votul acordat astăzi echivalează pentru ei cu suicid politic.

Analistul susține că prezența de astăzi a lui Iurie Leancă în Parlament este doar o formalitate. ”Majoritatea deputaților își dau seama că, odată votînd acest guvern, n-au ce căuta în Parlament la următoarele alegeri. Și asta pentru că în ultimii trei ani de zile n-au făcut altceva decît să se măscărească, să se compromită unul pe altul. Ei se urăsc, ei nu pot lucra într-o cooperare normală pentru binele țării”, a precizat Anatol Plugaru.

Expertul consideră că instituirea noului guvern este o catastrofă în special pentru liderul PLDM, Vlad Filat. ”Făcînd parte din această ”alianță proeuropeană”, PLDM nu va fi prea mult la putere. La alegerile anticipate va avea mult de suferit. Puține șanse să intre în Parlament, nemaivorbind de PD și PL. Eu înțeleg că Filat a acceptat această ”cooperare proeuropeană” pentru a scăpa de dosarele împotriva miniștrilor săi, dar cred că unica șansă de salvare a lui rămîne totuși alierea cu PCRM”, a menționat Anatol Plugaru.

Conform Constituției R. Moldova, deputații urmează astăzi să hotărască dacă acordă vot de încredere Guvernului Leancă. Lista privind componența noului guvern deocamdată nu se cunoaște.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?