X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce investitori spanioli a invitat Dodon în Moldova

14 iun. 2017,, 11:10   Economie
1769 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din cadrul companiei spaniole ACS Group.

ACS Group este lider mondial în domeniul serviciilor în construcții inginerești, infrastructură și domeniul energetic, care are peste 200 de mii de angajați în 85 de țări ale lumii. Cifra de afaceri a companiei constituie peste 40 de miliarde de dolari pe an și ea are o experiență de 50 de ani în implementarea proiectelor de infrastructură în zeci de ţări, comunică NOI.md.

După cum a informat Serviciul de presă al Președinției, şeful statului a salutat prezența investitorilor spanioli în țara noastră, menționînd că va acorda tot sprijinul necesar pentru stabilirea lor pe piața Moldovei, mai ales că economia țării noastre, ca niciodată, duce lipsă de investiții în sectorul real.

Ținînd cont de experiența companiei în diverse domenii, Igor Dodon a îndemnat oamenii de afaceri să opteze pentru astfel de sectoare, cum ar fi infrastructura țării, căile ferate, proiecte municipale, energetică. Președintele țării a specificat, de asemenea, că investitorii trebuie să examineze Moldova nu doar din punctul de vedere al piețe interne, ci și ca oportunitate de ieșire pe piața rusă și cea europeană.

„Moldova are nevoie de investiții străine, atît din Vest, cît și din Est, și pentru mine, ca președinte al țării, ca ex-ministru al economiei, este principial și foarte important să atrag un număr cît mai mare de investitori de încredere”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?