X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

La Chişinău va fi deschisă Academia de Media şi Comunicare

30 mai. 2013,, 10:35   Societate
2359 0
Foto: realitatea.net
La Chişinău va fi deschisă Academia de Media şi Comunicare. Acest lucru este stabilit în Memorandumul semnat de centrul "James M. Cox Jr." din Georgia (SUA) şi redactorul-şef al publicaţiei USA Today şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Potrivit Agenţiei "Infotag", directorul executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare, Gheorghe Sajin, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Academia va fi inaugurată anul curent, deşi nu a fost găsit, deocamdată, un spaţiu pentru această instituţie.

Potrivit lui "au fost elaborate programe atît pentru jurnalişti, cît şi pentru cei care nu posedă încă studii corespunzătoare. Toţi studenţii – jurnaliştii, operatorii, angajaţii posturilor TV, la absolvire vor primi un document. Banii pentru realizarea proiectului vor fi alocaţi de Centru şi de donatorii externi".

Directorul Centrului, Lee Bernard Becker a menţionat că "scopul Memorandumului este de a crea Academia de Media şi Comunicare şi de a moderniza jurnalismul din Republica Moldova".

"Este vorba despre un proiect comun şi de colaborare cu jurnaliştii din Moldova. De asemenea, este vorba despre un nou program pentru jurnalişti, bloggeri, cetăţeni de rînd, Guvern, ONG-uri", a spus el.

Profesorul Universităţii, Tudor Vlad, a menţionat că "acest proiect a fost planificat pe parcursul a doi ani de zile şi multe încă urmează să fie făcut".

El a remarcat că durata cursurilor "nu va fi mai mică de trei zile și nu mai mare de trei luni. Dacă vor exista suficiente surse financiare, la sfîrşitul fiecărui curs, cei mai buni studenţi vor avea posibilitatea să facă practică peste hotare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?