X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Important pentru părinți! Jucaria asta poate ucide

13 iun. 2017,, 12:21   Societate
7023 0

La un magazin de creație din Chișinău aceste jucării costă între 40 și 229 de lei. Fidget Spinners au trezit nenumărate reacții în întreaga lume.

În timp ce copiii se dau în vînt după titirezul cu două sau trei petale, unii adulți au venit cu informații înfricoșătoare. Cîțiva copii au apărut la știri după ce au înghițit particule din jucărie, alții și-au prins degetele între componentele titirezului.

Tamara Rubin, avocată pentru prevenirea otrăvirii cu plumb, neafiliată unei instituții de cercetare, a făcut o investigație pe cont propriu. A folosit un spectrometru cu fluorescență raze X ca să măsoare cantitatea de elemente din materialul folosit la construcția jucăriei. Două din 11 jucării testate de Rubin conțineau un nivel ridicat de plumb. În timp ce testa o jucărie, lumina LED pe care o conținea a sărit din loc atunci cînd jucăria s-a stricat.

Rubin a cercetat bateria acestei luminițe și a găsit că ea conținea 19 mii de particule la un milion de plumb, asta în timp ce Comisia Americană pentru Siguranța Produselor Consumatorului consideră ca fiind inofensive pentru copii jucăriile cu un conținut de plmb de 90 sau 100 particule la un milion, aflăm de pe www.livescience.com. Prin urmare, devine foarte important ca părinții să aleagă cu mare grijă jucăriile pe care le vor mânui copiii. Rubin a explicat că unii le pun în gură, alții de asemenea se pot otrăvi dacă ating jucăria apoi duc mâinile nespălate la gură.


Pe de-altă parte, scopul pentru care există această jucărie este unul nobil. E de mare ajutor copiilor cu tulburare de deficit de atenție, hiperactivitate sau cu anumite forme de autism. Îi ajută să se concentreze la ceea ce fac, mai ales la lecții. Potrivit agerpres.ro, inventatoarea Catherine Hettinger din Florida a creat-o într-o vară, la începutul anilor 1990, când suferea de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară și avea grijă și de fiica ei, Sara.

Foto: CNN

Foto: CNN

Astăzi însă aceste jucării au devenit o adevărată distracție pentru toată lumea. Pe YouTube veți găsi sute de videouri despre trucurile care pot fi executate cu fidget spinners, ceea ce sporește interesul copiilor și supără profesorii din SUA, Marea Britanie și Franța. Copiii se joacă și în timpul orelor, motiv pentru care au fost interzise în mai multe școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?