X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Patru actriţe sînt în competiţie pentru a retrăi viaţa lui Hillary Rodham Clinton într-un film biografic

30 mai. 2013,, 08:30   Showbiz
2477 0
Foto : mignews.ru
Hollywoodul se străduieşte să ţină cont de faptul că femeile sînt 51% din populaţia lumii. Contrar prejudecăţilor, femeilor le place să vadă filme cu alte femei în rol principal, mai ales cu femei care au avut succes, putere, faimă, şi, uneori, poveşti de dragoste extraordinare. Şi uite că studiourile de film au decis să ne dea mai multe poveşti cu femei ale căror calităţi le-au adus mari realizări. O aşteptăm pe Prinţesa Diana – “prinţesa inimilor”, cum era ea alintată – să revină datorită biografiei “Diana” în care e personificată de Naomi Watts. Iată şi 5 imagini care surprind transformarea lui Naomi Watts în prințesa Diana.

Grace Kelly, o actriţă emblematică, devenită şi ea prinţesă după măritişul cu Prinţul Rainier al II-lea de Monaco, e portretizată pentru marele ecran de Nicole Kidman într-un alt film aşteptat anul acesta – “Grace of Monaco“. Tim Roth e Prinţul Rainier al III-lea, iar Paz Vega e celebra cîntăreaţă Maria Callas. Milo Ventimiglia are rolul publicistului Rupert Allan, care se ocupa de cuplul Grace-Rainier şi care i-a salvat pe cei doi de la o serie de dezastre în relaţiile cu publicul. Avem şi imagini cu Nicole Kidman transformată în Grace Kelly pe platourile de filmare.

Şi apoi o regăsim tot pe Naomi Watts interpretînd o altă femeie care a schimbat istoria în “Queen of the Desert“, film regizat de Werner Herzog şi aşteptat să se finalizeze. Gertude Bell, personajul lui Watts, era o femeie care a contribuit la fondarea statelor moderne Irak şi Iordania şi la instalarea primilor conducători – Regele Abdullah şi Regele Faisal. Bell a avut o viaţă extraordinară, a fost scriitoare, călătoare în jurul lumii, arheolog, explorator, a realizat hărţi şi a fost ataşat politic pentru Imperiul Britanic în Siria, Mesopotamia, Asia, la sfîrşitul secolului 20.

Despre proiectul de a realiza biografia ecranizată a unei alte femei cu o carieră impresioantă – Hillary Rodham Clinton – am aflat la începutul acestui an. Scenariul pentru “Rodham” se afla pe lista din 2012 cu cele mai bune scenarii care nu au fost produse. Vă arătam o poză cu Hillary Clinton în tinereţe şi vă întrebam în primul articol despre acest proiect ce actriţă credeţi că ar fi potrivită să o joace pe domnişoara Rodham (numele iniţial de familie al lui Hillary Clinton). Între timp posibilităţile par a se fi redus la patru nume: Jessica Chastain, Scarlett Johansson, Resse Witherspoon şi Amanda Seyfried. Cele patru actriţe au fost declarate de The Independent drept finaliste în competiţia pentru rolul din “Rodham”. O asemănare fizică izbitoare între vreuna dintre cele patru şi Hillary Clinton nu există, dar ştim prea bine cît de capabile sînt echipele de machiaj de la Hollywood şi cum pot schimba fizionomia actorilor (de exemplu schimbîndu-le drastic vîrsta – Cele mai reuşite machiaje de îmbătrînire din filme). În cazul actriţei care va juca în “Rodham” va putea fi vorba de machiaj de întinerire, căci personajul are în jur de 20 de ani, iar candidatele pentru rol au depăşit această vîrstă.

Filmul “Rodham” se axează pe implicarea lui Hillary Rodham în scandalul Watergate, care a dus la demisia preşedintelui american Richard Nixon. Ea a fost avocatul cel mai tînăr din echipa aleasă drept Comitet Juridic al Casei Albe cu scopul de a-l pune pe Nixon sub acuzare. Domnişoara Rodham s-a văzut curînd pusă în situaţia de a alege între o carieră la Casa Albă şi sentimentele ei nerezolvate pentru Bill Clinton, fostul iubit, care ajunsese să predea dreptul în Arkansas.

Bineînţeles că după ce va fi găsit răspunsul la întrebarea cine va fi Hillary Rodham, va urma să ne întrebăm cine e potrivit să-l joace pe Bill Clinton. Miza e mare, dat fiind că, aşa cum se întîmplă cu mai toate filmele care ecranizează viaţa unei personalităţi importante, sînt şanse de nominalizări la Oscar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?