X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Soţia liderului de la Tiraspol ar avea cetăţenie română

12 iun. 2017,, 09:30   Politică
12826 9

Svetlana Sergheevna Krasnoselskaia, soţia preşedintelui autoproclamatei regiuni din stînga Nistrului, Vadim Krasnoselski, ar avea cetăţenie română, scrie crimemoldova.md.

Potrivit portalului cetatenie.just.ro al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, soţia liderului de la Tiraspol ar fi depus cererea pentru cetăţenie încă în 2013, iar în 2015 cererea i-a fost acceptată și aceasta a depus jurămîntul.

Svetlana Krasnoselskaia (Cranoselscaia în informațiile de pe portalul român) este născută în oraşul Bender (Tighina), controlat de autorităţile de la Tiraspol. Soţia lui Krasnoselski este profesoară de limbă şi literatură rusă, iar pe moment nu este angajată în cîmpul muncii, pe motiv că trebuie să aibă grijă de cei trei copii, două fete şi un băiat.

Svetlana şi Vadim Krasnoselski, ambii în vîrstă de 47 de ani, au fost colegi de clasă. Krasnoselski este născut în localitatea Dauria, regiunea Cita, şi a venit cu părinţii să locuiască în Bender cînd el avea 8 ani.

Krasnoselski a deţinut diferite funcţii administrative, inclusiv cea de ministru de Interne, în perioada cînd preşedinte al regiunii din stînga Nistrului era Igor Smirnov. Liderul de la Tiraspol s-a expus în repetate rînduri pentru unirea regiunii din stînga Nistrului cu Federaţia Rusă. În timp ce soţia sa are liber la călătorii în spaţiul Schengen, Vadim Krasnoselski este declarat persoană non grata în UE.

Informația despre faptul că Svetlana Krasnoselskaia ar deţine cetăţenie română a provocat reacţii negative pe reţelele de socializare din partea unor locuitori din regiunea transnistreană.


Administraţia de la Tiraspol nu a comentat deocamdată informaţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?