Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Atentatele din Iran vor întări 'ura' împotriva Washingtonului și a Riadului

9 iun. 2017,, 19:30   Externe
1958 0

Atentatele comise miercuri la Teheran de către organizația Statul Islamic (SI) 'nu vor face decît să întărească ura' împotriva Washingtonului și a Riadului, a afirmat vineri liderul suprem iranian Ali Khamenei, cu ocazia funeraliilor victimelor celor două atacuri care au avut loc miercuri, relatează AFP.

'Astfel de atacuri nu vor avea alt rezultat decît să întărească ura împotriva guvernului SUA și a agenților săi în regiune, cum este guvernul saudit', a scris Khamenei într-un mesaj de condoleanțe adresat familiilor celor 17 persoane ucise în cele două atentate.

Funeraliile au început vineri dimineața la Teheran cu o ceremonie în Parlament, unde a fost comis unul dintre cele două atacuri.

După rugăciunea tradițională de vineri, o procesiune va pleca de la universitatea din Teheran și va ajunge la cimitirul Behesht-e Zahra, în apropiere de mausoleul imamului Khomeini, unde a avut loc al doilea atentat.

Atentatele, care au lovit două locuri cu înaltă valoare simbolică din Iran, au fost comise de cinci bărbați înarmați, între care și teroriști kamikaze. Aceștia erau membri ai SI și acționaseră deja în Siria și Irak înainte de a reveni în Iran.


Gardienii revoluției, armata de elită a regimului iranian, au acuzat SUA și Arabia Saudită de implicare în aceste atentate.

Dar potrivit ministrului informațiilor iranian, Mahmoud Alavi, este prematur 'să se spună că Arabia Saudită a avut un rol' în atentate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?