Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Jizdan are noutăți în legătură cu camerele de supraveghere a traficului rutier

9 iun. 2017,, 13:30   Societate
5323 1

Camerele de supraveghere a traficului rutier: în Chişinău – funcţionează, în raioane – nu, însă în curând acestea ar putea fi funcționale.

Despre aceasta a lăsat să se înțeleagă ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui interviu pentru www.zdg.md.

„Personal, am discutat cu doi parteneri care s-au arătat interesaţi de a avea un parteneriat public-privat, pe ţară. Dar lumea vrea asigurări că nu vor păţi la fel ca ceilalţi care au fost în acest proiect”, a declarat ministrul cu referire la relansarea proiectului dat.

Ce ține de cei care au fot implicați în acest proiect, ministrul a spus că se poate și cu ei, dar încă nu sunt încheierile judecăţii sau sentinţe definitive, pentru că au fost procese. „Trebuie să ne clarificăm şi penal cu unii din cei care au implementat acest proiect, pentru că, aparent, camerele de supraveghere s-au instalat, ele funcţionează. Dar întrebarea e cum ele au fost instalate, prin ce procedură şi unde se duc banii. După idee, cum ar trebui să fie. Dvs sunteţi un partener al MAI. Aţi venit, aţi instalat, ne înţelegem conform contractului care-i partea dvs şi v-aţi dat la o parte, iar banii vă vin o dată-n lună. Dar dvs nu gestionaţi baza de date. Dar, cum a fost. Oamenii care au fost în parteneriatul public-privat decideau cui să pună amendă şi cui nu. A fost o problemă mare atunci, iar noi am învăţat lecţia din greşelile trecutului. Pentru a nu admite greşeli pe viitor, noi azi discutăm. Lumea vrea să facă studiu de fezabilitate. Din partea lor este un proiect comercial, pentru că nimeni nu vrea să arunce banii în vânt”, a explicat Jizdan.

Ministrul a mai spus că, pe viitor, vor fi pe străzi și „maşini capcană, aşa ca în Europa”. „Probabil vom instala şi nişte camere machete, vor pune pe trasee şi nişte maşini machete.De ce nu?”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?