X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Serviciile electronice vor contribui la îmbunătăţirea climatului investiţional – opinia expertului

29 mai. 2013,, 10:19   Societate
2652 0
Foto: klassa.bg
Serviciile electronice reprezintă instrumentul cheie în eforturile Moldovei de a îmbunătăţi climatul de afaceri, ameliorînd relaţiile dintre agenţii economici şi stat în orice timp şi orice loc. De această părere este directorul pe comunicare strategica a Proiectului BRITE, Lisa Gihring.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele Camerei de Comerţ şi Industrie, marţi, în cadrul seminarului "Serviciile electronice pentru mediul de afaceri" organizat la Bălţi, ea a menţionat că acest program este orientat spre reducerea cheltuielilor şi riscurilor în afaceri prin intermediul implementării reformelor în domeniile fiscal, vamal şi de reglementare.

Igor Bercu, coordonator e-Servicii comune al Centrului de Guvernare Electronică, a familiarizat agenţii economici cu semnătura mobilă cu care cetăţenii pot semna la distanţă acte, rapoarte, declaraţii către instituţii sau cereri online, cu ajutorul telefonului mobil. De asemenea, specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Camerei de Licenţiere şi Serviciului Fiscal de Stat au prezentat serviciile de raportare online e-CNAS şi e-CNAM, e-licenţiere, Registrul electronic al facturilor fiscale, precum şi un serviciu ce va fi disponibil în curînd în etapa de testare – Contul Curent Fiscal, care va permite agenţilor economici verificarea situaţiei fiscale şi a supraplăţilor sau datoriilor la buget.

La seminar au participat circa 70 de agenţi economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?