X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Căile ferate germane vor folosi mini-drone anti-graffiti

29 mai. 2013,, 08:30   Externe
3220 0
Foto : mignews.com
Compania națională de căi ferate Deutsche Bahn vrea să apeleze la mini-drone pentru a-i prinde pe “vandalii” care desenează graffiti pe trenuri, scrie Phys.org. Vehiculele aeriene vor realiza în fiecare noapte imagini termice de înaltă rezoluție cu vechiculele care merg pe șine, spionîndu-i astfel pe graffer-i.

Deutsche Bahn va începe în curînd testarea dronelor, care au patru rotoare de genul celor întîlnite la elicoptere și, potrivit BBC News, senzori cu infraroșu îndeajuns de sofisticați încît să identifice oameni. Ele vor fi folosite noaptea, în „zone-problemă unde tagger-ii sînt cei mai activi”. Un „pilot” va mînui de la distanță micile vehicule aeriene, pînă la o înălțime de 150 de metri și pînă la o viteză de 54 de kilometri la oră, iar un operator va evalua imaginile captate, pe care compania vrea să le folosească drept probă împotriva graffer-ilor, și va alerta forțele de securitate dacă va surprinde pe cineva în acțiune.

Compania susține că, anul trecut, a cheltuit 7,6 milioane de euro pentru a curăța sprayul de pe vagoane și spune că va folosi dronele doar în zona depourilor sale, nu și în spații publice, pentru a nu contraveni legii supravegherii. Subiectul dronelor este sensibil în Germania, unde, luna aceasta, ministrul apărării a suspendat un proiect costisitor prin care germanii voiau să-și dezvolte propria dronă de supraveghere: „Euro Hawk”. Mai multe, pe BBC News.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?