Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin a propus acoperirea întregii Rusii cu scutul antirachetă

8 iun. 2017,, 19:00   Externe
4419 6

Industria de apărare rusă i-a propus Ministerului Apărării o versiune rațională a Sistemului de apărare antirachetă (SAA), care va permite acoperirea întregii Rusii cu scutul de apărare antirachetă. Acest lucru a fost anunțat de către viceprim-ministrul Dmitri Rogozin.

„Grupul de lucru interdepartamental pentru crearea bazei tehnice de apărare aerospațiale a Rusiei, pe care o conduc din anul 2012, a constatat că industria și știința militară au reușit să-i propună Ministerului Apărării o versiune rațională a restabilirii operative a scutului antirachetă al țării, care include eșalonul terestru și pe cel spațial, și că, odată cu finalizarea implementării Sistemului Unificat Spațial Rusia se va pomeni acoperită de scutul de apărare antirachetă”, a spus el.

Ceva mai devreme, comandantul Forțelor Spațiale (FS), locotenent-generalul Alexandr Golovco a comunicat că Stația radar (SR) de generație nouă „Voronej-DM“, dislocată pe teritoriul Krasnoiarskului, va fi în serviciu de luptă pînă la sfîrșitul anului 2017. Acest radar, capabil să detecteze garantat țintele balistice și hipersonice la o distanță de mai bine de șase mii de kilometri l-a fost folosit experimental la turele de serviciu în luptele-teste de la sfîrșitul anului trecut.

De atunci, funcționarea Stației Radar este asigurată concomitent de ofițeri ai Serviciului Forțelor Spațiale Aeriene și de către reprezentanții industriei. După trecerea în regimul de alertă de luptă Stația radar va trece totalmente la balanța Forțelor Spațiale Aeriene.


Pe durata turelor de serviciu în regim de testare stațiile au înregistrat șase lansări de rachete balistice intercontinentale. Zona de responsabilitate - partea de nord-est a Oceanului Pacific și direcția nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?