X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Krasnoselski spune cui se datorează revenirea la energia electrică de la Cuciurgan

8 iun. 2017,, 12:30   Economie
2869 3

Fiind într-o vizită în Federația Rusă, liderul de la Tiraspol s-a întîlnit cu vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin, notează novostipmr.com. Vadim Krasnoselski a declarat că semnarea contractului dintre Energocom și Kuciurgan se datorează vicepremierului rus Dimitri Rogozin.

Krasnoselski le-a spus jurnaliștilor că a discutat cu viceprim-ministrul Rusiei Dmitri Rogozin despre situația în care se află acum Tiraspolul, despre ajutorul economic pe care îl poate acorda Rusia Tiraspolului, dar și despre contractul dintre centrala termoelectrică de la Cuciurgan si Energocom, în privința alimentării cu energie electrică. Contractul a intrat în vigoare ieri, 5 iunie. Din spusele lui Vadim Krasnoselski, acesta este meritul lui Dmitri Rogozin.

„Deja i-am multumit lui Dmitri Rogozin pentru contribuția lui la restabilirea contractului dintre Centrala termoelectrica de la Cuciurgan și Republica Moldova. Atunci, în luna martie, cînd contractul a fost reziliat, toată informația i-a fost transmisă reprezentantului special al președinției ruse pentru Transnistria, ca acesta să gaseasca o soluție, care ulterior a și fost găsită. Noi, desigur, am știut din timp despre semnarea acestui contract, dar nu am vrut să grăbim lucrurile și am decis să așteptăm furnizarea energiei electrice", a declarat Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a mai subliniat că principala realizare a acestui contract este că a fost încheiat fără intermediari, în mod direct, noteaza novostipmr.com.

Energocom a anunțat că Republica Moldova va relua procurarea curentului electric de la Centrala de la Cuciurgan, pentru că în urma negocierilor ar fi oferit un preț cu 10 la sută mai mic decît compania din Ucraina. Potrivit Ministerului Economiei, pentru un megawatt-ora țara noastră va plati 45 de dolari, adică cu aproape 5 dolari mai puțin decît anul trecut. Deocamdată nu se știe dacă și consumatorii vor plăti mai puțin. ANRE a spus că se va expune mai tîrziu asupra prețului, întruct urmează să fie făcute anumite calcule. În prezent, un kilowatt/ora costa 1 leu și 99 de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?