Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O persoană cu handicap a dat în judecată o companie aeriană din SUA

7 iun. 2017,, 01:03   Externe
3358 0

O companie aeriană din SUA, dată în judecată de un invalid, pentru tratament crud.

Un pasager cu handicap a acuzat compania aeriană American Airlines de faptul că s-a comportat crud cu el, excluzîndu-l fără niciun motiv din cursă și predîndu-l poliției, transmite canalul de televiziune Fox News.

Potrivit lui Michael Mennella, incidentul a avut loc în august 2016, dar el a decis să dea transportatorul în judecată abia de curînd. El a povestit că, în 2011, după ce i s-au amputat picioarele sub genunchi, în urma unui accident, el a trebuit să zboare într-o călătorie de afaceri de la Miami la Las Vegas.

Înainte de călătorie el a cerut un scaun cu rotile, însă în aeroportul din Miami cererea lui nu a fost îndeplinită. Angajații companiei American Airlines i-au spus omului că nu au primit de la el nicio notificare în acest sens.

Ca urmare, Mennella a fost nevoit să folosească proteza, care îi provoca durere. În avion însoțitoarea de bord nu a ajutat pasagerul să se așeze la locul lui, a spus el. Călătorului, de asemenea, i s-a refuzat în oferirea apei cu gheață și aspirinei, iar unul dintre angajați l-a numit bețiv, din cauza mersului șchiopătat.


În cele din urmă, avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul Dallas-Fort Worth International din Texas. Acolo invalidul a fost predat poliției, sub pretextul că el ar fi într-o stare de ebrietate extremă. Cu toate acestea, organele de drept au clarificat repede că acest lucru nu este adevărat și l-au eliberat pe Mennella.

Omul acuză compania American Airlines de tratament inuman, neglijență și deteriorarea reputației sale. Valoarea compensației solicitate de el nu este specificată. Compania aeriană a declarat că elucidează cazul.

În martie angajații American Airlines au refuzat accesul la o cursă aeriană unei femei oarbe cu un cîine-ghid după ce ea a cerut să fie transferată pe un alt loc din salonul avionului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?