X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Justiției anunță un concurs

6 iun. 2017,, 16:00   Politică
1780 0

Ministerul Justiţiei a demarat procesul de colectare a dosarelor candidaţilor pentru funcţia de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului.

La funcţia de membru pot candida cetăţenii Republicii Moldova cu studii superioare, capacitate deplină de exerciţiu, care cunosc limba de stat, sînt apţi din punct de vedere medical, nu au desfăşurat nicio activitate politică şi nu sînt membri de partid în prezent sau în ultimii doi ani.

De asemenea, vor fi admişi candidaţii care nu au fost colaboratori operativi sau agenţi sub acoperire ai serviciilor de informaţii, inclusiv informatori ai acestora pînă în anul 1991, nu au fost privaţi de dreptul ocupării anumitor funcţii sau exercitării anumitor activităţi, fără antecedente penale şi în privinţa cărora nu există o hotărîre irevocabilă a instanţei de judecată privind confiscarea averii nejustificate.

Funcţia de membru a devenit vacantă după ce Victoria Iftodi a demisionat, deoarece a devenit judecătoare a Curţii Constituţionale. Mandatul de membru este de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv. Membrii Consiliului de Integritate al ANI sînt: Victor Micu (Consiliul Superior al Magistraturii), Mircea Roşioru (Consiliul Superior al Procurorilor), Viorel Rusu (Congresul Autorităţilor Locale), Sergiu Ostaf (delegat de Parlament), Dumitru Ţîra şi Tatiana Paşcovschi (reprezentanţi ai societăţii civile).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?