Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Business moldovenesc cu acte românești dat peste cap de CNA

6 iun. 2017,, 10:09   Societate
3109 0

Un tată și un fiu, din Cahul, sînt cercetați penal pentru trafic de influență, notează NOI.md.

Bărbații au fost reținuți de ofițerii anticorupție în după-amiaza zilei de ieri. Cazul a ajuns în vizorul CNA în urma unei sesizări făcute de o femeie, potrivit căreia cei doi bărbați ar fi extorcat de la ea 200 de euro, susținînd că dețin influență asupra persoanelor publice străine din cadrul Consulatului României din Cahul și că ar putea să-i determine să-i elibereze certificatul de naștere şi pașaportul românesc.

Reținerea în flagrant delict a celor doi a avut loc în nemijlocita apropiere a Consulatului României, după transmiterea mijloacelor financiare sub controlul CNA. Atît tatăl, cît și fiul acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Actualmente se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a bărbaților.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova.


Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 4000 de unități convenționale - echivalentul sumei de 200 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?