X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

FC "Tiraspol" a cucerit Cupa Moldovei la fotbal

27 mai. 2013,, 11:32   Sport
3429 0
Foto: jurnal.md
Clubul de fotbal "Tiraspol", a devenit deţinător al cupei Moldovei la fotbal, în premieră pentru istoricul de 22 de ani al competiţiilor pentru cupă, după ce a învins echipa chişinăuiană "Veris".

Potrivit reporterului special al agenţiei "Infotag", care a urmărit meciul, jocul disputat pe stadionul "Zimbru" (Chişinău) le-a produs "impresii de neuitat" celor 5 mii de microbişti.

"Echipele au jucat prima repriză extrem de prudent. Vorbind la figurat, jucătorii au tras cu mingea în vrăbii", a spus pentru "Infotag" maestrul fotbalului moldovenesc, Vladimir Ţincler, comentînd primele 45 de minute de duel.

Potrivit tradiţiei, în această zi, în pauza meciului, publicul l-a salutat pe Ţincler alături de alţi veterani emeriţi ai fotbalului. Secretarul general Nicolai Cebotari le-a înmînat veteranilor premii băneşti, în numele Federaţiei de Fotbal din Moldova.

Tot restul timpului de joc poate fi caracterizat drept unul "validolic". Tiraspolenii primii au deschis scorul, la mijlocul reprizei a doua, dar la finalul acesteia le-au permis adversarilor să egaleze scorul. În timpul suplimentar un autogol înscris de un tiraspolean a acordat prioritate echipei "Veres". "Tiraspol" a pornit disperat un asalt asupra porţii rivalilor. Clubul a obţinut dreptul la o lovitură de 11 metri, dar nu l-a realizat.

La finalul reprizei a doua suplimentare transnistrenii totuşi au egalat scorul la 2:2. În penaltiurile de după meci, norocul le-a surîs tiraspolenilor, care au marcat patru goluri faţă de cele două goluri ale chişinăuienilor. Scorul final al meciului a fost de 6:4 în favoarea oaspeţilor.

În premieră pentru istoricul jocurilor pentru cupă, în finală a evoluat o echipă nu din divizia naţională, ci din divizia "A". "Veris", care în calea spre finală, a eliminat mai multe cluburi din divizia naţională, a obţinut şi dreptul de a evolua în eşalonul superior al fotbalului moldovenesc, pînă în sezonul următor.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, un vechi amator de fotbal, prezent la finală, (niciun alt reprezentant al conducerii ţării nu a venit la meci, cu excepţia preşedintelui Comitetului Naţional Olimpic, parlamentarului Nicolae Juravschi - n.r.), răspunzînd la întrebarea "Infotag", a spus că "jocul a fost şi frumos, şi interesant". Ce-i drept, după penalti, şeful statului a părăsit loja invitaţilor de onoare şi nu a asistat la festivitatea de înmînare a cupei FC "Tiraspol".

Preşedintele FFM, Pavel Ciobanu, a declarat pentru "Infotag" că "jocul le-a produs o adevărată plăcere nu doar lui şi publicului, dar şi multor amatori ai fotbalului de pe întreg teritoriul Moldovei". Compania publică "Moldova 1" a transmis finala în emisie directă.

Sezonul fotbalistic 2012-2013 s-a încheiat. Cea mai bună prestaţie în acesta au avut-o cluburile de pe malul stîng al Nistrului. FC "Sheriff" a devenit campion al Moldovei, FC "Tiraspol" - deţinător al Cupei Moldovei. În plus, în premieră pentru istoricul său de 12 ani, ultimul s-a calificat pe locul trei în campionatul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?