X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Parteneriatul strategic cu Rusia este într-o relansare sistematică

3 iun. 2017,, 10:01   Politică
4749 12

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat la Forumul Economic din Sankt-Petersburg, a avut o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

În cadrul discuției, șeful statul s-a referit și la diplomații ruși, declarați persona non-grata, exprimîndu-și regretul „privind lipsa de viziune și acțiunile neprietenoase ale Guvernului Republicii Moldova în raport cu partenerul strategic – Federația Rusă, transmite IPN.

„În ciuda acestor demersuri ostile, Rusia nu va întreprinde alte măsuri de răspuns, cu excepţia răspunsului simetric de expulzare a diplomaţilor moldoveni. Am convenit asupra păstrării tuturor înţelegerilor noastre cu privire la revenirea producătorilor moldoveni pe piaţa rusească şi amnistierea migranţilor muncitori moldoveni. Parteneriatul strategic dintre Moldova şi Rusia este într-o relansare sistematică. Şi nimeni – nici în Moldova, nici peste hotarele țării – nu va putea stopa acest proces”, a declarat Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii Igor Dodon a mulțumit omologului său rus pentru contribuţia personală la luarea deciziilor privind reluarea exporturilor de produse moldoveneşti pe piaţa rusă şi amnistierea migranţilor.

Cinci diplomați ruși au fost declarați pe 29 mai persona non grata în Republica Moldova. Autoritățile moldovene nu au dat mai multe informații cu privire la motivele care au dus la expulzarea diplomaților ruși din Republica Moldova. Drept reacție, președintele Igor Dodon a declarat că „guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul strategic Federația Rusă”. Peste două zile cinci angajați ai misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Moscova au fost declarați persona non grata și urmau să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile. Ministerul rus de externe a precizat că decizia reprezintă un răspuns la expulzarea a cinci diplomați ruși din Republica Moldova.

Întrevederea din 2 iunie a celor doi șefi de stat este a patra din acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?