X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Declarații aprinse în Parlament: „Clarificați-vă singuri în cumetria cu PD”

2 iun. 2017,, 10:56   Politică
4592 5

La începutul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații PL au dat citire declarației cu privire la trecerea formațiunii în opoziție, comunică NOI.md.

Liberalii au atenționat că au devenit ținta unor atacuri fără precedent din partea foștilor parteneri de coaliție, din cauză că au fost incomozi puterii. Aceștia i-au acuzat pe democrați că au intrat în cîrdășie cu socialiștii.

„Declarăm că trecem în opoziție față de alianța PSRM-PDM. Atmosfera de lucru în cadrul coaliției de guvernare s-a schimbat radical după alegerile prezidențiale, cîștigate de socialiști. Nota de plată pentru verticalitatea PL și apărarea intereselor cetățenilor nu a întîrziat să vină. Au urmat rețineri și arestări televizate, încălcîndu-se prezumția nevinovăției. Considerăm că Iurie Chirinciuc și Dorin Chirtoacă sînt deținuți politici”, a declarat deputatul PL Roman Boțan.

Potrivit formațiunii, Moldova se îndreaptă într-o direcție greșită, în condițiile în care „PD și-a subordonat toate organele de drept, folosind instituțiile statului pentru atingerea obiectivelor sale politice”.

Socialiștii au reacționat prompt la acuzațiile liberalilor, negînd că ar avea anumite înțelegeri cu PD. „Noi niciodată nu am participat la acel „Dom 2 între PL și PD”. De șapte ani vă aflați la guvernare, ați condus cele mai corupte ministere, dar v-ați acoperit pînă acum cu majoritatea parlamentară. Ceea ce a pățit Dorin Chirtoacă este perfect legal. Așa că să vă clarificați de unii singuri în această «cumetrie cu PD»”, a replicat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.


Menționăm că liberalii s-au retras de la guvernare, după ce săptămîna trecută primarul Dorin Chirtoacă a fost reținut într-un dosar de corupție. În același timp, toți miniștrii PL și-au dat demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?