Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Concert de caritate în susținerea terapiei prin călărie

1 iun. 2017,, 08:31   Societate
1511 0

Aproximativ 5000 de lei s-au colectat în urma unui concert de caritate susținut de artiștii autohtoni pentru sprijinirea unui serviciu alternativ de terapie prin călărie, „Gallop Moldova”.

Potrivit coordonatoarei proiectului, Natalia Ghilașcu, cu acești bani, trei copii cu nevoi speciale vor beneficia de un abonament de zece ședințe hipoterapeutice, iar restul copiilor din cei zece înscriși la program vor beneficia de ședințe cu banii care vor mai fi colectați și care au mai rămas din campaniile anterioare, transmite IPN.

Doi dintre cei zece copii cu nevoie speciale din mun. Chișinău care s-au înscris la programul de terapie prin călărie, au ajuns la rezultate foarte bune la doar o lună de la ședințe hipoterapeutice. Părinții, care îngrijesc de acești copii, optează tot mai mult pentru programele alternative de terapie, chiar dacă în Moldova acest tip de serviciu este abia la început de cale.

„Ar fi minunat dacă s-ar implica și autoritățile să susțină acest program. Nu este vorba de ședințe de două luni, dar de un an, pentru a menține dezvoltarea continuă a copiilor cu nevoi speciale. Timp de o lună, Vlăduț s-a schimbat foarte mult, fiecare progres înseamnă mult pentru noi”, a spus Angela Cauș, una dintre beneficiarele programului.

Oricine poate susține această cauză, donînd pe www.GoFundMe.com/GallopMoldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?