X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

AVERTISMENT: A început sezonul toxiinfecţiilor alimentare

29 mai. 2017,, 18:25   Societate
1449 0

Specialiştii recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sînt cumpărate.



Astfel, consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sînt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sînt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă.

Iată cîteva recomandări ale specialiştilor:

Sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sînt controlate sanitar-veterinar si care sînt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;

Dupa cumparare, in cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animala se introduc in frigider unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0˚C+4˚C si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub -12˚C;

Pastrarea alimentelor de origine animala este indicat sa fie efectuata la temperaturile mentionate anterior, in ambalajele de provenienta, pe care sa fie aplicata eticheta din care sa rezulte data de valabilitate, originea si conditiile de pastrare, respectiv temperatura recomandata de producator;

Efectuarea unor operatiuni de spalare a locurilor unde sînt consumate alimentele, precum si a furculitelor, cutitelor, lingurilor, farfuriilor, platourilor, a tuturor suprafetelor care vin in contact cu alimentele (mese, blaturi etc);

Indepartarea, pe cat posibil, a tuturor insectelor indezirabile (muste, furnici, gandaci etc.), care pot contamina biologic alimentele;

Manipularea alimentelor sa se faca numai dupa spalarea mainilor, cu apa si sapun, urmata de stergerea acestora cu prosoape curate, preferabil confectionate din hartie de unica folosinta;
Produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi ulterior preparate sau consumate;

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?