X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Un medic neurolog a fost condamnat pentru malpraxis

29 mai. 2017,, 09:43   Societate
4048 0

Un medic din Bălţi a fost condamnat pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care s-a soldat cu decesul unui pacient, notează NOI.md.

În baza probelor acumulate de procurori s-a demonstrat că, la sfîrşitul lunii decembrie 2012, în secţia de reanimare a Spitalului Clinic Municipal a fost internat un bărbat cu traumă cranio-cerebrală, acesta fiind examinat de către medicul neurolog. În continuare, medicul nu a dispus efectuarea unei tomografii computerizate obligatorii pacientului, investigaţie care, conform expertizei medico-legale, era obligatorie. În consecinţă, în lipsa unui tratament inadecvat, pacientul a decedat cîteva zile mai tîrziu.

Recent, pentru comiterea acţiunilor sale ilegale, inculpata a fost condamnată la 2 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii pe un termen de 3 ani.

Sentinţa este cu drept de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?