Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Mai mulţi locuitori de pe str. Munceşti au protestat. Nu mai putem trăi așa!

29 mai. 2017,, 08:41   Societate
4465 0

Mai mulţi locuitori de pe strada Munceşti au protestat la uzina de etanol din Capitală. Oamenii spun că aceasta ar fi sursa mirosului neplăcut pe care îl simt periodic și i-au cerut conducerii fabricii să ia măsuri.

Potrivit lor, disconfort le creează și stația de epurare din apropiere.

"Miros este și este foarte puternic în deosebi dimineața cînd copiii vin la școală. Este un miros foarte puternic și urît."

"Ne deranjează nu doar mirosul care vine de la întreprinderea dată, dar mirosul permanent care vine de la stația de epurare."

La discuție cu protestatarii a ieșit șeful întreprinderii. Oamenii au fost invitați la o excursie pe teritoriul uzinei. Aceștia au refuzat, nu însă și echipa noastră de televiziune.

Directorul uzinei de etanol, Constantin Țurcan, ne-a spus că în ultimii ani s-au făcut investiții enorme pentru modernizarea tehnologiei.

Iar pînă la sfîrșitul anului fabrica îşi va îmbunătăţi şi mai mult procesul de producţie.

"Înțelegem că mirosul poate fi iritant, dar facem tot pentru a depăși această situație. Este practic un miros de cereale prăjite. Preconizăm reducerea cu pînă la 90-95% a acestor evaporări s-o facem pînă la sfîrșit de an.", a comunicat directorul uzinei de producere a etanolului, Constantin Țurcanu.

În laboratorul uzinei am aflat că produsele utilizate sînt verificate minuțios.

Anterior, ecologiştii au presupus că sursa mirosului neplăcut, simţit de locuitorii din zonă, este groapa de gunoi din apropiere şi staţia de epurare.

"Teritoriul întreprinderii și în apropierea acesteia nu se simte acel misor despre care se vorbește în presă. Eu cred că sursa este cu totul alta. În primul rînd acolo sînt gunoiște neautorizate și este o sursă permanentă de poluare a aerului atmosferic, este stația de epurare biologică.", a afirmat ecologistul, Vladimir Garaba.

Anul trecut, datorită produselor exportate, uzina de etanol a virat în bugetul de stat peste 20 de milioane de euro.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?