X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Merkel: Europa să-și ia soarta în propriile mîini

28 mai. 2017,, 20:02   Externe
5560 1

Europa "trebuie să-și ia soarta în propriile mâini", pusă în fața unei alianțe occidentale divizată de Brexit și de președinția lui Donald Trump, a declarat duminică cancelarul german Angela Merkel.



"Vremurile în care ne-am putut baza complet de ceilalți sunt pe sfârșite. Am experimentat asta în ultimele zile", a declarat Merkel, la un miting electoral din München, citată de AFP.

În timp ce Germania și Europa s-ar strădui să rămână în relații bune cu SUA și cu Marea Britanie, "trebuie să luptăm pentru propriul destin", a continuat Merkel.

Este nevoie să punem mai mult accent pe relațiile ”calde” dintre Berlin și noul președinte francez, Emmanuel Macron, a mai afirmat ea.

Cancelarul s-a întors, recent, de la un summit al G7 care s-a încheiat fără o înțelegere între SUA și celelalte șase țări în ceea ce privește respectarea acordurilor din 2015, de la Paris, privind schimbările climatice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?