X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Plahotniuc comentează solicitarea Congresului SUA

28 mai. 2017,, 11:42   Politică
4538 19
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, salută proiectul Congresului SUA care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.

Liderul PDM a scris pe o rețea de socializare că acest subiect a fost discutat și în cadrul vizitei sale în Statele Unite ale Americii.

"Salut proiectul de lege aprobat de Congresul SUA, pe un subiect important, care a fost și pe agenda discuțiilor pe care le-am avut recent în SUA și care vine să acorde un sprijin necesar Republicii Moldova. Urmează și alte acțiuni care vor contribui la securizarea informațională a țării noastre și nu doar", a scris Vlad Plahotniuc pe o rețea de socializare.

Potrivit proiectului, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea.

Congresul SUA propune crearea unui fond de contracarare a influenței ruse în Moldova. Pentru aceşti bani va putea aplica și țara noastră. De asemenea, Congresul american intenţionează să oprească propaganda rusă făcută prin intermediul instituțiilor media sponsorizate de Kremlin.

Partidul Democrat din Moldova a anunțat că revine la proiectul de lege privind limitarea propagandei străine la televiziunile din Moldova. Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gămurari, a mai spus că subiectele ce ţin de propaganda la televiziuni sunt pe larg discutate de membrii PDM la întâlnirile pe care le au cu partenerii europeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?