Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Primul strămoş al omului a fost din Europa

5 apr. 2018,, 03:32   Ştiinţă şi IT
10262 3

Istoria evoluţiei omului este rescrisă ca urmare a noilor descoperiri care arată că primii oameni au apărut în Europa, nu în Africa.

Actualmente, majoritatea specialiştilor cred că evoluţia omului din maimuţă a avut loc cu aproximativ şapte milioane de ani în urmă, în Africa Centrală, unde hominidele au mai rămas încă cinci milioane de ani înainte de a ajunge pe pămîntul continentului european. Dar acum au fost găsite două fosile ale unei creaturi asemănătoare unei maimuţe, care avea dinţi similari cu ai oamenilor. Fosilele, provenind din Bulgaria şi Grecia, datează din urmă cu 7,2 milioane de ani. Descoperirea creaturii care a primit numele ştiinţific „Graecopithecus freybergi” şi a fost botezată „El Graeco”, dovedeşte că strămoşii noştri începeau deja evoluţia în Europa, cu 200.000 de ani înaintea primilor hominizi africani. „Graecopithecus nu este o maimuţă, ci este un membru al tribului hominidelor şi un strămoş direct al omului”, spune profesorul Nikolai Spassov de la Academia Bulgară de Ştiinţe.

O echipă de cercetători internaţionali spun că această descoperire schimbă total teoria despre începutul istoriei umane şi plasează ultimul strămoş comun al cimpanzeilor şi oamenilor – aşa-numita verigă lipsă – în regiunea mediteraneeană. Pe atunci, schimbarea climei transformase Europa de Est într-o savană întinsă, ceea ce a silit maimuţele să găsească surse noi de hrană, declanşînd o trecere la poziţia bipedă, consideră oamenii de ştiinţă. Noul studiu a fost publicat în jurnalul PLOS One./abuzoian

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?