Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Doar 100 de zile! Solicitarea preşedintelui chinez către Trump

22 mai. 2017,, 22:00   Externe
4349 0

Preşedintele chinez Xi Jinping i-ar fi cerut omologului său american Donald Trump, în marja vizitei sale oficiale din Statele Unite, în aprilie, să se abţină 100 de zile de la adoptarea unor acţiuni sau sancţiuni în legătură cu programul balistic al Coreei de Nord şi să-l lase pe el să se ocupe de acest dosar.


Preşedintele chinez şi-a dat un termen de o sută de zile pentru a acţiona pe canalele sale în vederea potolirii apetitului pentru arme nucleare al regimului stalinist de la Phenian, transmite publicaţia niponă Asahi, citată de TASS. China ia în calcul, în principal, să impună restricţii asupra remitenţelor şi asupra aprovizionării cu petrol a Coreei de Nord, precizează Asahi.

La rîndul său, Trump a avertizat că va impune sancţiuni companiilor chineze ce fac afaceri cu regimul de la Phenian, dacă Beijingul nu soluţionează problema. Termenul de 100 de zile expiră la începutul lui iulie, exact cînd va avea loc summitul G20 din Germania. Xi Jinping şi Donald Trump urmează să aibă o nouă întrevedere bilaterală în marja acestui summit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?