X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Iranul acuză SUA de înarmarea unor "teroriști periculoși"

22 mai. 2017,, 20:00   Externe
3126 0

Iranul a acuzat luni Statele Unite ale Americii că vînd arme unor "teroriști periculoși" din Orientul Mijlociu și că propagă "iranofobia" pentru a încuraja statele arabe să cumpere arme.

"America revigorează teroriștii în regiune prin intermediul unor politici ostile", a declarat la televiziunea de stat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qassemi, la o zi după ce președintele Donald Trump a semnat un acord de vînzări de arme către Arabia Saudită și a identificat Iranul ca sursă de sprijin pentru militanți.

"America ar trebui să stopeze vînzarea de arme către teroriști periculoși", a adăugat același purtător de cuvînt.

"Încă o dată, prin afirmațiile sale repetitive și nefondate la adresa Iranului, președintele american a încercat să încurajeze țările din regiune să cumpere mai multe arme prin propagarea iranofobiei", a insistat Bahram Qassemi, în contextul în care, în timpul vizitei președintelui american în weekend la Riad, SUA și Arabia Saudită au semnat un contract de vînzări de arme în valoare de 110 miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvînt al MAE iranian a mai spus că SUA și aliații lor "ar trebui să știe că Iranul este o țară democratică, stabilă și puternică" și că ea promovează "pacea, buna vecinătate și crearea unei lumi opuse violenței și extremismului".


Trimițînd un mesaj dur Teheranului la scurt timp după victoria moderatului Hassan Rouhani în alegerile prezidențiale de vinerea trecută în Iran, Donald Trump le-a cerut liderilor statelor arabe și conducătorilor islamici să se unească pentru a-i învinge pe militanții islamiști și a declarat că Iranul alimentează de decenii "conflictele sectare și teroriste".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?