Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Rusia va fi fabricat autobuzul fără pilot „Matrioșka“

23 mai. 2017,, 00:30   Externe
2624 0

Grupul de companii „Volgabas”, la sfîrșitul anului, va lansa un exemplu de drone de autobuz „Matrioșka”.

Acest lucru a fost anunțat de către Directorul și proprietarul companiei, Alexei Bakulin.

„Am prezentat o „Papusa” pentru 8-12 pasageri, sînt proiecte pe patru la șase și 20 de pasageri. Opțiunile luate în considerare pentru utilizare ca marfă și utilități”, citează TASS cuvintele lui Bakulin. Numele în sine s-a născut din considerentul posibilității de a transforma produsul. Reprezentanții companiei au declarat că prototipul UAV 20 de pasageri va fi lansat înainte de sfîrșitul acestui an.

„Principala problemă este lipsa unei legi cu privire la utilizarea de vehicule aeriene fără pilot. Sper că în 2017 va fi adoptată o lege cu privire la utilizarea în zone închise, astfel încît, în 2018, ne-am început testarea în diferite condiții, inclusiv climatice”, a spus Bakulin. Potrivit lui, pentru a nu rămîne în urmă în dezvoltarea pieței, legea cu privire la utilizarea de vehicule aeriene fără pilot pe străzile orașului trebuie să fie adoptată pînă în 2019.

Autobuzul fără pilot „Matrioșka” este controlat de un calculator, acesta este conceput pentru 8 pasageri. La încărcarea completă, autobuzul poate călători 130 km cu o viteză maximă de 30 km/h. Potrivit lui Bakulin, costul prototipulu autobuzului este de 8,5 milioane de ruble, iar atunci cînd va fi produs în serie va scadea la 3,5 milioane de ruble. Principalele lui componente sînt produse în Rusia.


Testarea de autobuze fără pilot are loc într-o zonă închisă de centrul de inovare „Skolkovo”. Duminică autobuzul va fi condus de-a lungul bulevardului Nevski, ca parte a paradei de tehnică, dar de către un conducător auto.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?