X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ana Guțu: Opinia lui Marian Lupu nu contează atît de mult

21 mai. 2013,, 08:30   Politică
6004 4
Foto: tribuna.md
Opinia președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu în cadrul negocierilor privind resetarea alianței nu este luată în calcul de nimeni. Sînt amănunte din culisele negocierilor oferite publicației Kommersant.md. de către deputata Ana Guțu, relatează Moldnews.

Potrivit parlamentarei, Lupu a declarat în repetate rînduri că nu va negocia privind formarea majorității cu grupul de liberali-reformatori, ”deaceea am votat pentru demiterea lui. El însă a uitat, că Guvernul este votat anume de deputați și nu de către partide. În general, din cîte știu, opinia lui la negocieri, practic nu este luată în calcul”.

Guțu a refuzat să explice, ce subînțelege, menționînd doar că scindarea PL s-a produs din frica de a trece în opoziție.

”Noi suntem pentru păstrarea tuturor ministerelor, pe care le-a avut Partidul Liberal. Așa ar fi corect, chiar dacă acum suntem șapte și nu doisprezece. Noi nu vrem să cedăm. Pentru reformele interioare ale partidului nostru este importantă păstrarea tuturor fotoliilor în Guvern. De asemenea, noi nu dorim să ajungem în opoziție. Acum situația și starea negocierilor un pic s-a schimbat. Acum continuă presiunile reciproce a liderilor de partid, noi însă sperăm, că în curînd vom putea să punem punct și să continuăm să lucrăm productiv”.

Mai mult, deputata a comunicat, că o îngrijorare deosebită a reformatorilor a fost provocată de declarațiile lui Mihai Ghimpu, precum că Partidul Comuniștilor ar putea reveni la putere cel puțin pentru opt ani, timp în care liberalii se vor afla în opoziție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?