Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Fule și cîteva persoane de la Bruxelles se poartă ca niște jucători de cazinou – declarație

20 mai. 2013,, 12:51   Politică
5399 6
Foto: noi.md
Vizita la Chișinău a comisarului european pentru extindere, Štefan Füle, vorbește despre faptul că unii europeni nu percep realitățile din Republica Moldova. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, care s-a arătat uimit că oficialul european nu a venit cu un mesaj clar vizavi de situația gravă din Moldova. Fostul viceministru consideră că singurul scop al lui Fule a fost să-i readucă la masa de discuții pe liderii din fosta AIE, în condițiile în care „aceștia au adus haos în Republica Moldova”.

“A fost lipsa oricărui mesaj pe care să-l înțeleagă măcar cineva. Ce a vrut el să spună? Cui i s-a adresat? Care e scopul Bruxelles-ului? Ce propune? Ce a aflat? Este un vacuum total. În situația în care deja și copiii înțeleg că țara este paralizată, guvernare nu există, în situația cînd acești politicieni sînt compromiși, vine Fule și încearcă să-i adune fără să înțeleagă clar de ce ei încearcă să-i invite să lucreze în același format. A fost încă o dovadă a incompetenței unor funcționari de la Bruxelles”, a spus Ostalep.

Fostul viceministru susține că unul dintre motivele care au dus la situația economică, dar și politică gravă din țară a fost faptul că UE a tolerat tot ce s-a întîmplat în Moldova.

„Fule și alte cîteva persoane de la Bruxelles se poartă ca niște jucători de cazinou, care vor să cîștige cu orice preț. Deja este clar că acest lucru nu va avea loc, dar ei continuă să arunce zarurile ca poate cumva să-și recupereze ce au pierdut. Este clar că tot ce a tolerat în ultimii ani UE a adus la cîteva rezultate: discreditarea completă a ideii integrării europene, discreditarea politicienilor pe care Bruxelles i-a susținut necondiționat, dezastrul economic și politic în care se află R.Moldova”, a opinat Ostalep.

Potrivit lui, sigura soluție pentru Republica Moldova sînt alegerile anticipate. “Este absolut clar că avem situație de alegri anticipate și ele trebuie să aibă loc. Pe mine mă irita propunerile UE de a-i mai împăca pe cei din fosta AIE. Ele sînt în detrimentul interesului cetățenilor, fiindcă nouă acum nu ne trebuie guvernarea cu niște pierduți care să stea în funcții pîna la alegerile ordinare din 2015”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?