Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

AITA: Desemnarea unui politician în funcţia de ministru al Transporturilor reprezintă un impas pentru acest domeniu

17 mai. 2013,, 15:00   Politică
5925 5
Foto: vedomosti.md
Desemnarea unui politician în funcţia de ministru al Transporturilor reprezintă un impas pentru acest domeniu. De această părere este preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto (AITA), Vladimir Florea.

El a comunicat pentru Agenţia "Infotag", vorbind despre demisia ministrului liberal Anatol Şalaru, că "în această situaţie, este clar că succesorul lui va fi tot o persoană politică".

"Pun la îndoială faptul că această persoană va corespunde criteriilor profesionale. Este clar că noua componenţă a cabinetului de miniştri nu va fi constituită din tehnocraţi, ci din politicieni. Din punct de vedere al profesionalismului, numirea în această funcţie a unei persoane politice este un impas pentru domeniul transporturilor", a repetat Florea.

În opinia directorului executiv al Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor, Eugen Daţco, "funcţia de ministru poate fi politică, însă viceminiştrii trebuie să fie profesionişti".

"Aceste principii sînt respectate în Occident. Astăzi, nu este important cine va fi numit în funcţia de ministru al Transporturilor, pentru că degrabă vor fi alegeri. Însă, dacă noi tindem spre Europa, acolo, ministrul este o persoană politică, iar secretarul de stat soluţionează problemele profesionale din domeniu", a spus el.

Potrivit expertului în certificarea transportului şi logistică, Natalia Lipscaia, "din componenţa guvernului trebuie să facă parte tehnocraţi şi specialişti".

"Transportul este un domeniu specific de activitate, care trebuie să fie condus de un profesionist, un specialist cu studii de profil, care trebuie să aibă experienţă de muncă, reputaţie şi viziuni asupra strategiei de dezvoltare a tuturor tipurilor de transport şi a infrastructurii. Trebuie să fie o persoană care, la nivel de stat, are o viziune de dezvoltare a transportului ca parte a macroeconomiei ţării", consideră ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?