X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Lupu s-a întîlnit cu Filat la o terasă din centrul сapitalei

17 mai. 2013,, 01:59   Politică
10026 7
Foto: simpalsmedia.com
Liderul PD, Marian Lupu, şi preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat, s-au întîlnit la o terasă în centrul Capitalei pentru a discuta situaţia politică şi posibilitatea creării unei majorităţi parlamentare şi formarea noului Guvern. Întrevedrea tete-a-tete a avut loc ieri, după ce mai mulţi oficiali au reacţionat la priectele votate de PLDM, împreună cu PCRM. Detalii despre această întîlnire a celor doi lideri de partide a oferit Marian Lupu la emisiunea Puterea a patra de la N4.

"Întrevederea a fost tet-a-tete. După sărbătorile de Paşti, mai mulţi colegi au încercat să intre în contact cu colegii de la PLDM, în speţă, Dumitru Diacov, ca să vedem cum identificam o soluţie pentru resetarea majorităţii parlamentare şi formarea noului Guvern. Au fost încercări şi din partea domnului Plahotniuc, dar au fost răspunsuri: Nu mînaţi caii, mai aşteptăm. Între timp, au pornit reacţii dure de la oficialii europeni. Probabil aceste reacţii au produs efectul, i-a trăsnit cu capul de asfalt", a spus Marian Lupu.

Liderul PD a menţionat apoi că Vlad Filat l-a sunat ieri, personal, şi l-a invitat la discuţii. "M-a invitat la întevedere, ne-am întîlnit în centrul oraşului, la o terasă. La această întrevedere, Filat nu a prezentat acest accord, apărut astăzi. Ideea era ca şi colegii noştri să se întîlnească, în urma unor runde de discuţii şi cumva să fie lansat acest proiect. Însă acest proiect vine ca o surpriză. El ne-a invitat la discuţii pentru a forma un nou Guvern. A zis ca e serios intenţionat", a adăugat preşedintele democraţilor.

Marian Lupu a mai spus că Filat i-a vorbit despre insistenţele PCRM către PLDM şi proiectele care ar urma să fie votate în curînd.

"Ne-a atras atenţia ca PCRM şi Voronin, toată această perioadă veneau cu solicitări insistente către Filat, ca astăzi cît mai grabnic să fie inclus în ordinea de zi a şedinţei Parlamentului proiectul trimis de şeful statului privind Curtea Constituţională. Aceste două fracţiuni să voteze în sensul menţinerii votului, fără a ţine cont de recomandările şefului statului. Domnul Filat a zis că a refuzat. Al doilea argument, PCRM şi Voronin cu insistenţă, prin intermediul lui Filat încearcă să facă remanierile în Guvern. Dacă ar fi acceptat aceste solicitări, atunci s-ar fi deteriorat şi mai mult lucrurile", a mai spus Marian Lupu.

Totodată, preşedintele democraţilor a subliniat că PD are mari rezerve în privinţa declaraţiilor făcute de reprezentanţii PLDM, care nu corespund cu acţiunile lor. "Noi sîntem gata să discutăm, dar serios. Dacă e vorba de altceva, vom avea o abordare prudentă", a conchis Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?