X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Putin a interzis anonimatul în reţea

11 mai. 2017,, 19:00   Externe
4043 0

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul împotriva anonimatului în reţea şi despre reglementarea serverelor similare cu mass-media.

Acest fapt rezultă din „Strategia dezvoltării societăţii informaţionale în Federaţia Rusă pe anii 2017-2030”, publicată pe site-ul şefului statului.

Timp de o jumătate de an Guvernul urmează să se ocupe de susţinerea mediilor tradiţionale de informare şi reglementarea situaţiei cu serviciile similare. În acest caz este vorba despre agregatoare de știri, rețele sociale, Internet TV, mesagerie instant, precum şi despre „site-uri în reţeaua internet”. Conform decretului, atare măsuri sînt necesare pentru „formarea în Rusia a spaţiului informaţional care ar ţine cont de necesităţile cetăţenilor şi societăţii în obţinerea datelor de calitate şi autentice”.

În afară de aceasta, în document sînt propuse măsuri ce ar exclude anonimatul utilizatorilor şi „iresponsabilitatea şi impunitatea” lor. Se planifică, de asemenea, crearea unui sistem special care ar garanta „securitatea personală a utilizatorilor, confidenţialitatea informaţiei lor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?