X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Putin şi Trump se vor întîlni în iulie

11 mai. 2017,, 10:00   Externe
1525 1

Prima întîlnire dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, va avea loc în luna iulie la Summitul G20 din Germania.

Anunţul îi aparţine ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a avut ieri întîlniri la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump şi cu secretarul american de stat, Rex Tillerson.

Aceştia au vorbit despre un şir de probleme la nivel internaţional dar şi despre relaţiile bilaterale.

"Atît preşedintele Trump, cît şi preşedintele Putin vor rezultate concrete care ar putea să ajute la soluţionarea problemelor de pe agenda internaţională", a comunicat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că preşedintele SUA doreşte relaţii reciproc avantajoase şi că acesta va aborda strict afacerist relaţiile ruso - americane. Acesta a menţionat că a avut discuţii fructuoase cu cei doi lideri de la Washington pe tema soluţionării crizei din Siria.

Totodată, Donald Trump, care nu a participat la conferinţă, a calificat drept foarte bună întîlnirea avută cu Lavrov şi a declarat că lucrurile se mişcă spre bine. Întîlnirea şefului diplomaţiei ruse cu cei doi oficiali americani a avut loc în aceeaşi zi în care Trump l-a concediat pe şefului FBI, James Comey.

Presa internaţională a făcut mai multe speculaţii pe marginea acestui caz. O jurnalistă de la postul de televiziune american CBS l-a întrebat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, dacă Moscova nu ar fi implicată în concedierea lui Comey.

"Nu sîntem implicaţi cu nimic. Preşedintele Trump acţionează în concordanţă cu legea şi constituţia. Cum sîntem noi implicaţi? Nu vedeţi, mă pregătesc să joc hochei cu amatorii", a afirmat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că l-a concediat pe James Comey deoarece FBI-ul are nevoie de o nouă conducere care să restabilească încrederea oamenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?