Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Cooperare mai amplă între Moldova și Belarus în domeniul agroindustrial

11 mai. 2017,, 09:30   Economie
1468 0

Republica Moldova și Republica Belarus vor intensifica cooperarea bilaterală în domeniul agroindustrial.


Totodată, țările vor semna în acest sens un șir de documente în cadrul ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică, care va avea loc la Minsk în perioada 6-10 iunie.

Acest fapt a fost discutat în cadrul unei videoconferințe a membrilor grupului de lucru mixt al Moldovei și Belarusului, creat pentru intensificarea cooperării în domeniul sectorului agroindustrial. Din partea moldovenească acesta este condus de către viceministrul Agriculturii Ion Parea, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Agriculturii al Moldovei.

Participanții la videoconferință au discutat Planul de acțiuni pentru realizarea înțelegerilor atinse în cadrul vizitei în Moldova a prim-ministrului Republicii Belarus, Andrei Kobeakov, care a avut loc la 2-3 octombrie 2016.

În special, părțile au discutat chestiuni ce vizează intensificarea cooperării moldo-belaruse în domeniul complexului agroindustrial, perspectivele de extindere a cooperării comercial-economice, cooperarea în domeniul zootehnic, în domeniul producției de produse de origine vegetală, în domeniul irigației, implementării tehnologiilor în complexul agroindustrial, precum și chestiuni ce țin de livrările de tehnică și utilaje agricole.

S-a menționat că în perioada 6-10 iunie delegația Moldovei va participa la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică de la Minsk. În plus, conducerea Ministerului Agriculturii și producătorii agricoli din Moldova au fost invitați să participe cu standul național la Expoziția Agricolă Internațională Belagro-2017, care va avea loc în aceeași perioadă.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii al RM, în 2016 Moldova a exportat în Belarus produse agricole în valoare de 55,44 milioane de dolari și a importat în valoare de 21,8 milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?