Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Opinie: Leancă – generatorul unei păci politice

16 mai. 2013,, 10:41   Politică
2622 1
Foto: hotnews.md
Pacea în politica moldovenească poate fi asigurată doar prin constituirea unui guvern de uniune naţională. Potrivit jurnalistului Victor Nichituș, candidatul PLDM la funcția de premier, Iurie Leancă, ar fi unicul politician care ar putea pune punct crizei politice din Republica Moldova, mișcînd lucrurile din loc în vederea integrării europene al R. Moldova.

”Punctul comun de construire a viitorului guvern l-ar constitui continuarea măsurilor de reducere a nivelului de oligarhizare a statului moldovean. Capturată de interesele personale ale unui singur om, Moldova este exemplul viu al unui stat în care instituțiile sale nu funcționează pentru cetățeni, ci pentru oligarhi și anturajul lor. Eliberarea statului din mîinile care îl țin „capturat”, necesită însă timp și voință. Leancă poate oferi exact acest lucru”, scrie Victor Nichituș.

Totodată, jurnalistul susține că ”nominalizarea lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova vine să picure turnesolul adevărului peste toate partidele politice parlamentare. Modul în care se vor comporta parlamentarii moldoveni în cadrul procedurii de votare a viitorului cabinet de miniștrii ne va arăta cine își dorește cu adevărat alegeri anticipate”.

Amintim că, ieri, 15 mai, șeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de premier. Negocierile privind formarea unei majorități parlamentare pentru a susține noul guvern în frunte cu Leancă sînt în toi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?