Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova consideră că "Moldova are şanse slabe" să mai semneze acordurile cu UE în acest an

16 mai. 2013,, 09:56   Societate
2411 4
Foto: novinite.com
Raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Graham Watson, consideră că ţara noastră are şanse slabe să mai semneze vreun acord cu Uniunea Europeană în toamna acestui an la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Potrivit Agenţiei "Infotag", Watson a declarat despre acest lucru într-un interviu pentru portalul moldova.org.

"Mi-e teamă că este puţin probabil că Moldova va fi pregătită să semneze vreun acord prevăzut cu Uniunea Europeană la Parteneriatul Estic de la Vilnius", a declarat Watson. El a îndemnat oficialii de la Chişinău "să formeze un guvern funcţional care să asigure principiile democraţiei".

"Autorităţile din Moldova trebuie să se preocupe de reforme ce garantează democraţia, statul de drept şi economia de piaţă", a subliniat el.

De asemenea, foarte sceptic privesc şansele Moldovei de a obţine rezultate bune la Summit-ul de la Vilnius şi un şir de organizaţii neguvernamentale americane şi europene, care-şi desfăşoară activitatea în Republica Moldova. Prin concluzia finală a conferinţei organizată de fundaţia "Prietenii Moldovei la Washington" s-a constatat că ultimele legi adoptate de Parlamentul RM "contravin angajamentelor pe care şi le-a asumat Chişinăul şi pun în pericol realizările Moldovei pe dimensiunea dezvoltării democraţiei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?