Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cinci contracte pentru reabilitarea drumurilor ar putea fi reziliate

8 mai. 2017,, 16:00   Societate
5081 0

Cinci contracte pentru reabilitarea drumurilor din ţară ar putea fi reziliate din cauza abaterilor în executarea lucrărilor.

Potrivit Ministerului Transportului, printre cele mai grave încălcări se numără lipsa aprovizionării cu materialele de construcție necesare, dar şi a mobilizării echipamentului și personalului.

Iar unele companii nu au prezentat rapoarte financiare necesare pînă în prezent.

Potrivit celor de la transporturi, mai gravă este situaţia legată de reabilitarea drumului M3 Chișinău-Giurgiulești-frontiera cu România.

În special, este vorba despre aprovizionarea cu materialele de construcție necesare, dar şi întîrzieri în executarea lucrărilor. Antreprenorul, firma românească Pa & Co International, are termen să mobilizeze pînă în data de 15 mai tehnica necesară şi personalul pentru a urgenta lucrările.

În caz contrar, contractul va fi reziliat peste exact o săptămînă. Nereguli au fost depistate şi în procesul de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni. Şi drumul R14 Bălți-Sărăteni este reparat cu abateri.

În ambele cazuri procedura de reziliere a contractului poate fi iniţiată în următoarele luni.

Iar contractul pentru reparaţia tronsonului Hîncești-Lăpușna-drumul M1 poate fi reziliat din lipsa prezentării soluțiilor de consolidarea a taluzurilor și aprovizionării cu materialele necesare.

Printre firmele vizate se numără şi SK-13 Patstroy JSC, responsabilă de reparaţia traseului care leagă drumul M1 şi oraşul Ialoveni.

Este de menţionat că, recent, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe ministrul transporturilor Iurie Chirinciuc şi pe şeful interimar de la Administraţia de stat a Drumurilor, acuzaţi că au estorcat mită de la această companie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?