X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tăcerea, încurajează violența! Victimeșe violenței în familie pot cere ajutor

6 mai. 2017,, 15:30   Societate
1854 0

Violența în familie, este o realitate în care trăiesc unele femei din Republica Moldova, însă această realitate nu trebuie să distrugă viitorul.

În cazul în care aţi devenit victimă a violenţei în familie nu ezitați să apelați la ispectoratul sau sectorul de poliție local sau la numărul de telefon “902”.

Totodată, o victim a violenței în familie poate apela la asistentul social comunitar, administraţia publică locală, medicul de familie sau la numărul de telefon „903”.

Indiferent de situație, victima trebuie să depună o plângere sau declaraţie la sediul organului de poliţie, sesizând despre cazurile de violenţă în familie și totodată solicitînd eliberarea ordinului de restricție de urgență.

Dacă ați devenit o victimă a violenței în familie, nu ezitați sădepuneţi o cerere în instanţa de judecată cu solicitarea de a aplica măsuri de protecţie, iar în caz de imposibilitate, la solicitarea victimei, cererea poate fi depusă de procuror, organul de asistenţă socială sau poliţie.

Nu uitați că aveți dreptul să cereţi Centrului de reabilitare a victimelor violenţei în familie protecţie, asistenţă psihologică, pedagogică, socială şi juridică, îngrijire medicală membrilor familiei, care sunt sau care pot deveni victime.

Cereți ajutor - tăcerea încurajează violența!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?