Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Marina Americană a prezentat ARMA VIITORULUI: Drona care schimbă regulile războiului

15 mai. 2013,, 15:42   Ştiinţă şi IT
4111 0
Foto: mignews.com
X-47B, un prototip al unei drone invizibile cu o rază de acțiune de aproape 4.000 de kilometri, a decolat marți cu succes de pe un portavion, o premieră mondială care ar putea revoluționa aviația, a anunțat Marina americană.

"A fost catapultată cu succes la ora 11.18" (15.18 GMT) de pe portavionul USS HW BUSH", a declarat locotenentul Katie Cerezo, potrivit hotnews.ro.

După ce a efectuat cu succes cîteva manevre în largul coastelor Virginiei (est), drona s-a îndreptat spre baza aeronavală din Patuxent River, în Maryland, unde a aterizat 65 de minute mai tîrziu.

La 103 ani de la debutul aviației navale și prima decolare a unui avion de pe crucișatorul american USS Birmingham, un aparat pilotat de la distanță a decolat de pe o navă, în premieră, o "turnură" în istoria aeronauticii navale, potrivit șefului său, viceamiralul David Buss.

X-47B, care este dotată cu motor cu reacție, a fost concepută în 2007 de firma americană Northrop Grumman, care construiește și drona de observație Global Hawk.

Aparatul are o anvergură de 19 metri și o lungime de 12. Deocamdată, decolarea este doar o demonstrație și va fi nevoie de mai mulți ani înainte de intrarea sa în serviciul militar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?