Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Liderul tiraspolean este gata să deblocheze site-urile, doar dacă acestea vor fi înregistrate în calitate de surse mass-media

15 mai. 2013,, 12:29   Societate
3009 1
Foto: nit.md
Pretinsul lider tiraspolean, Evghenii Şevciuk a declarat, prin intermediul paginilor sale în reţelele de socializare, că site-urile şi forumurile care au fost blocate în regiune pot deveni accesibile în cazul în care proprietarii acestora vor înregistra aceste surse de Internet în calitate de surse mass-media.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG" cu trimitere la agenţie de ştiri "Novîi Reghion" el a motivat acest lucru prin faptul că din toamna anului 2012 în Transnistria nu există răspundere penală pentru calomnie.

"Pe forumuri sînt foarte multe lucruri la comandă, deşi o parte din ceea ce există acolo este benefic. La ce bun ne trebuie o gunoişte anonimă. Înregistraţi sursele media şi...înainte!", a scris Şevciuk în replică la adresarea preşedintelui Centrului pentru apărarea drepturilor omului din Transnistria. Ultimul a atras atenţia asupra faptului că pe site-urile şi forumurile, care au fost blocate, este expusă critica în adresa acţiunilor autorităţilor transnistrene.

"Deşi uneori critica era nemotivată şi neconstructivă - acesta nu poat fi motiv pentru blocarea accesului la aceste site-uri. O îngrijorare deosebită trezeşte blocarea forumului social din Transnistria. În calitate de jurnalist şi apărător al drepturilor omului, consider că aceste acţiuni sînt în detrementul imaginii republicii şi nu pot fi considerate normale şi democratice într-un stat de drept", a remarcat Grigore Volovoi în adresarea sa. El l-a îndemnat pe Şevciuk "să intervină în această situaţie care îngrădeşte drepturile şi libertăţile cetăţenilor trensnistreni".

În opinia lui Volovoi "fostul preşedinte Smirnov şi echipa sa au avut de pierdut pentru că luau în calcul doar propriile estimări asupra a ceea ce se întîmpla, nu atrăgeau atenţie la critica din partea opoziţiei şi s-au rupt de realitatea existentă în Transnistria".

"INFOTAG" precizează: În ultima perioadă, în Transnistria a fost blocat accesul la site-ul partidului "Rodina" (www.rodinapmr.ru), nu sînt accesibile site-urile agenţiilor informaţionale "Лента ПМР" (www.tiras.ru) şi "Днестр" (www.dniester.ru), de asemenea, nici forumurile www.forum.pridnestrovie.com, www.forum.dnestra.com, www.openpmr.info, www.pmr-rf.ru, www.forum-pridnestrovie.ru, www.nistru.net şi www.forum-pmr.net.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?