Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

A fost găsit un depozit de arme de 3000 de ani

5 mai. 2017,, 01:30   Externe
4225 0

Arheologii norvegieni au descoperit topoare de bronz (celți) și alte artefacte a căror vîrstă este de aproximativ trei mii de ani.

Obiectele au fost găsite în timpul săpăturilor la o distanță de 44 de kilometri de orașul Trondheim, Norvegia, informează site-ul Phys.org.

Inițial descoperirea a fost făcută de arheologii amatori, cu ajutorul detectoarelor de metale. Ei au găsit pe un cîmp din apropierea satului Hegra nouă topoare celtice, precum și vîrfuri de lance, forme de turnare și fragmente de lur – un vechi instrument muzical de suflat. Savanții de la Universitatea Norvegiana de Știință și Tehnologie au fost informați cu privire la descoperire, după care au început săpăturile.

În total au fost găsite 30 de artefacte din epoca bronzului, inclusiv 24 de topoare celtice. Potrivit arheologilor, pînă în prezent, în Norvegia nu s-au găsit atît de multe topoare într-un singur loc. Deși motivul exact de ce au fost îngropate atît de multe arme rămîne necunoscut. Oamenii de știință cred că acesta ar putea fi un depozit sau o ofrandă pentru zei în timpul unui ritual religios.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?