X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tănase a vorbit despre planurile sale după plecarea de la CCM

4 mai. 2017,, 12:53   Politică
5860 3

Președintele în exercițiu al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, infirmă zvonurile precum că ar intenționa să se implice în politică după ce își încheie activitatea la CCM, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută de Tănase în cadrul unui interviu pentru „Ziarul de Gardă”. El a precizat că își va continua cariera didactică.

„Nu am comentat niciodată și nici nu voi comenta așa-numitele «voci» care nu fac altceva decît să disemineze bîrfe pe care le ambalează în analize. Aceleași «voci», de-a lungul anilor, au proliferat tot felul de minciuni la adresa mea, m-au «făcut» lider de partid, președinte de țară, procuror general etc., iar acum mă «trimit în misiuni politice». În realitate nu am niciun fel de planuri, cu excepția carierei didactice și a unor proiecte de cercetare”, a remarcat Tănase.

Referindu-se la candidatura Victoriei Iftodi, propusă de Guvern pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională în locul său, Tănase a remarcat că Executivul este liber să numească orice persoană care întrunește condițiile legale.

„De fapt, judecătorii constituționali sînt desemnați în funcție de afinitățile dintre viziunile și valorile persoanelor nominalizate cu cele ale guvernării. Guvernarea care m-a desemnat pe mine avea o anumită culoare politică, actuala guvernare are o altă culoare. Din această perspectivă, au decis ca dna Victoria Iftodi este mai potrivită pentru această funcție”, a remarcat fostul președinte al CCM.

Alexandru Tănase a adăugat că în cei șase ani de activitate la CCM a recreat, împreună cu colegii săi, de la zero această instituție. Potrivit lui, după un deceniu de stagnare, cînd Curtea pronunța cîte 20-30 de hotărîri pe an, pe chestiuni absolut irelevante, Curtea este „viguroasă, cu o jurisprudență multidimensională, iar potrivit evaluărilor UE, hotărîrile CCM întrunesc cerințele de calitate ale statelor UE”. „În acești ani CCM niciodată nu a ezitat să răspundă tranșat întrebărilor care au fost formulate la adresa sa”, a conchis Tănase.

Menționăm că mandatul actualului președinte al CCM a expirat pe 14 aprilie curent. Postul rămas vacant va fi ocupat de Victoria Iftodi, fost ministru al Justiției, numită în funcție de către Guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?