Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ziua Europei, marcată la Chișinău. Programul sărbătorii aprobat de Guvern

3 mai. 2017,, 17:30   Politică
6106 3

Ziua Europei va fi marcată print-o serie de evenimente organizate de Executiv. Manifestațiile vor fi desfășurate pe parcursul lunii mai, notează NOI.md.

Premierul Pavel Filip a menţionat că pe data de 13 mai Ziua Europei urmează a fi celebrată alături de partenerii din Uniunea Europeană, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiţionalul Orăşel European. În context, Filip a îndemnat toate instituţiile statului să participe la eveniment.

„Activităţile organizate sînt foarte importante, pentru că la baza programului nostru de guvernare este Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Ne reuşeşte să sporim popularitatea Uniunii Europene în rîndul cetăţenilor noştri şi sînt sigur că, dacă vom continua în acelaşi ritm, parcursul european al ţării noastre va deveni ireversibil”, a conchis premierul.

Ziua Europei este marcată anual de comunitatea europeană şi ţările partenere la 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman, considerat iniţiator al fondării Uniunii Europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?