X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Componență a CC face plecăciuni în fața unioniștilor

3 mai. 2017,, 08:30   Politică
6275 10

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comentează decizia Curții Constituționale din date de 2 mai.

Magistrații Curții au decis că „participarea Republicii Moldova la sisteme colective de securitatea, asemenea sistemului de securitate al NATO, operațiuni de menținere a păcii, operațiuni umanitare, etc., care ar impune sancțiuni colective împotriva agresorilor și infractorilor de drept internațional, nu este în contradicție cu statutul de neutralitate”, relatează NOI.md

"Problema constă în formulările Curții, care lasă loc pentru diferite interpretări politice și speculații. Dar nu e prima dată cînd această componență a Curții Constituționale face plecăciuni în fața unioniștilor.Se vede că judecătorii de la CC au vrut și buchia Constituției să o respecte, dar și cetățenia lor românească să nu o compromită" susține șeful statului.

Președintele precizează ca a înțeles mesajul CC, iar potrivit lui, asta îl face să acționeze și mai hotărît pentru protejarea neutralității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. "Componența CC-ului va trece, iar țara va rămîne și va păstra mereu ceea ce judecătorii cc-iști pun sub semnul întrebării", a conchis șeful statului.

Precizam, anterior, Igor Dodon a declarat ca nu susține deschiderea pe teritoriul țării a oficiului NATO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?