Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA vor ajuta Moldova să realizeze reforme

2 mai. 2017,, 10:45   Economie
2357 4

Statele Unite ale Americii vor ajuta Republica Moldova să realizeze reforme pentru îmbunătăţirea nivelului de viaţă al cetăţenilor.

Acest fapt a fost menționat de către ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, la întrevederea sa cu prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul căreiaa fost subliniată importanța parteneriatului strategic al RM cu SUA şi priorităţile cooperării ulterioare, comunică NOI.md.

Premierul i-a mulțumit diplomatului american pentru suport, abordare pragmatică și obiectivă.

„Sîntem determinați să mergem înainte. Avem o agendă largă de reforme și contăm mult pe deschiderea și sprijinul SUA pentru a o realiza”, a declarat Pavel Filip.

În această ordine de idei, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că anul trecut acțiunile Guvernului au fost axate pe gestionarea unei crize, iar în anul 2017 vor fi depuse eforturi considerabile pentru implementarea reformelor prioritare, inclusiv pentru a spori popularitatea Uniunii Europene în rîndul cetățenilor.

„Cea mai importantă este reforma administrației publice centrale, care a demarat odată cu reforma Cancelariei de Stat. Recent am aprobat și crearea Agenției Servicii Publice”, a adăugat premierul.

La rîndul său, ambasadorul SUA în Republica Moldova s-a arătat încrezător că executivul de la Chișinău va reuși, pas cu pas, punerea în aplicare a tuturor reformelor pentru îmbunătățirea nivelului de trai în țara noastră și a reiterat disponibilitatea țării sale de acorda susţinere în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?