Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

FMI va aloca Moldovei o nouă tranșă de credit

2 mai. 2017,, 08:55   Economie
2104 1

Fondul Monetar Internațional a adoptat decizia de a aloca Moldovei următoarea tranșă a creditului în valoare de 15,7 milioane de DST (drepturi speciale de tragere), echivalente aproximativ cu 21,5 milioane de dolari, relatează NOI.md.

Potrivit FMI, accesul țării noastre la aceste mijloace a devenit posibil după ce Consiliul executiv al FMI a efectuat pe 28 aprilie curent prima examinare a Programului de reforme economice, de trei ani, finanțat de FMI prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF).

Conducerea FMI a menționat că noul program este în curs de realizare, în țară s-a restabilit creșterea economică, iar autoritățile continuă să fie devotate unei gestiuni economice rezonabile. Continuă eforturile de restabilire a sistemului financiar și de promovare a reformelor structurale. Politica monetar-creditară este orientată spre menținerea unor prețuri stabile în contextul unui regim de curs de schimb flotant. Politica bugetar-fiscală este stabilă și asigură posibilități pentru cheltuielile prioritare.

În ansamblu, programul FMI cu Moldova de trei ani, aprobat la 7 noiembrie 2016, prevede un sprijin financiar în valoare totală de 129,4 milioane de DST (circa 178,7 milioane de dolari sau 75 la sută din cota Moldovei în FMI), dintre care 26 de milioane de DST (circa 35 de milioane de dolari) au fost transferate imediat după aprobarea noului program.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?